Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès. En continuar la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies. Per a més informació consulta aquí.
Vés al contingut principal
Logo oficial de Barcelona En Comú
  • Català Triar la llengua Elegir el idioma
    • Castellano
Entra
  • Inici
  • Processos
  • Espais de participació
  • Òrgans
  • Consultes
  • Ajuda

PROGRAMA 2023

#BarcelonaFutura Participa en la creació de la BarcelonaFutura

Fase 3 de 4
FASE 3. Tractament de Propostes i Redacció 13-02-2023 - 15-04-2023
Veure les fases
  • El procés
  • Orientació dels Àmbits
  • Proposa una nova mesura
chevron-left Torna al llistat

Seguretat i Convivència 👮🏿🤝🔊

Avatar: Proposta oficial Proposta oficial
02/12/2022 01:21  

La inseguretat és el principal problema percebut pels veïns i veïnes de Barcelona tot i la millora de les dades objectives: durant els sis primers mesos del 2022 els delictes s’han reduït un 21% en comparació amb l’època prepandèmica. D’acord amb diversos estudis recents, els factors que incrementen la probabilitat de sentir inseguretat són quatre: l’habitatge i les condicions residencials (victimització de domicilis i al domicili, relacions veïnals, ocupacions i desigual accés a l’habitatge), l’entorn físic del barri (percepció individual, condicions físiques del barri, condició del teixit urbà i manca d’espais còmodes caminables), la víctimització al propi barri i els usos de l’espai públic (tràfic i consum de drogues, baralles, percepció individual de desordre social). Per això calen polítiques de seguretat i convivència transversals, on els diferents serveis que intervenen en les mateixes treballin de manera coordinada amb l'objectiu de buscar solucions conjuntes. En aquest sentit, a banda de serveis com els de neteja o urbanisme, cal redimensionar serveis com el de gestió de conflictes sota aquesta mirada.


Alhora, hi ha conflictes de seguretat i de convivència a nivell de ciutat que perduren, i d’altres que es reiteren en barris i/o districtes concrets, pels que calen plans d'actuació concrets i amb coordinació amb altres cossos policials o administracions públiques quan escau. En aquest sentit, per exemple, cal una millor coordinació amb Guàrdia Civil per l’entrada de droga pel port o amb Mossos d’Esquadra pel fenomen dels narcopisos, així com plans d’actuació dissenyats a mesura, que incloguin accions de prevenció i intervenció, per zones concretes de la ciutat com poden ser el Triángulo golfo o la Barceloneta.


El cos de la Guàrdia Urbana també requereix un nou dimensionament que generi mesures organitzatives que permetin utilitzar millor els recursos i fer d’aquest servei públic un cos policial més eficient i efectiu. En aquest sentit, cal una actualització de funcions perquè estiguin adaptades al context actual i a les principals problemàtiques detectades a la ciutat dins del seu àmbit de competències.

  • Resultats al filtrar per la categoria: Seguretat i Convivència Seguretat i Convivència
Referència: BC-PROP-2022-12-840
Versió 2 (de 2) veure altres versions
Verifica l'empremta digital

Empremta digital

El text següent és una representació abreviada i hashejada d'aquest contingut. És útil per garantir que el contingut no hagi estat alterat, ja que una única modificació provocaria un valor totalment diferent.

Valor: 8b524ad5fd47ffec1bce0ca17c5a7da5b6f5e58923f99e039052a07f395781df

Origen: {"body":{"ca":"<p>La inseguretat és el principal problema percebut pels veïns i veïnes de Barcelona tot i la millora de les dades objectives: durant els sis primers mesos del 2022 els delictes s’han reduït un 21% en comparació amb l’època prepandèmica. D’acord amb diversos estudis recents, els factors que incrementen la probabilitat de sentir inseguretat són quatre: l’habitatge i les condicions residencials (victimització de domicilis i al domicili, relacions veïnals, ocupacions i desigual accés a l’habitatge), l’entorn físic del barri (percepció individual, condicions físiques del barri, condició del teixit urbà i manca d’espais còmodes caminables), la víctimització al propi barri i els usos de l’espai públic (tràfic i consum de drogues, baralles, percepció individual de desordre social). Per això calen polítiques de seguretat i convivència transversals, on els diferents serveis que intervenen en les mateixes treballin de manera coordinada amb l'objectiu de buscar solucions conjuntes. En aquest sentit, a banda de serveis com els de neteja o urbanisme, cal redimensionar serveis com el de gestió de conflictes sota aquesta mirada.</p><p><br></p><p>Alhora, hi ha conflictes de seguretat i de convivència a nivell de ciutat que perduren, i d’altres que es reiteren en barris i/o districtes concrets, pels que calen plans d'actuació concrets i amb coordinació amb altres cossos policials o administracions públiques quan escau. En aquest sentit, per exemple, cal una millor coordinació amb Guàrdia Civil per l’entrada de droga pel port o amb Mossos d’Esquadra pel fenomen dels narcopisos, així com plans d’actuació dissenyats a mesura, que incloguin accions de prevenció i intervenció, per zones concretes de la ciutat com poden ser el Triángulo golfo o la Barceloneta.</p><p><br></p><p>El cos de la Guàrdia Urbana també requereix un nou dimensionament que generi mesures organitzatives que permetin utilitzar millor els recursos i fer d’aquest servei públic un cos policial més eficient i efectiu. En aquest sentit, cal una actualització de funcions perquè estiguin adaptades al context actual i a les principals problemàtiques detectades a la ciutat dins del seu àmbit de competències.</p>","es":""},"title":{"ca":"Seguretat i Convivència 👮🏿🤝🔊","es":""}}

Aquesta empremta digital es calcula mitjançant un algoritme de hash SHA256. Per reproduir-lo tu mateix, pots utilitzar una Calculadora MD5 en línia i copiar-hi les dades d'origen.

Compartir:

link-intact Compartir l'enllaç

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://encomuparticipa.barcelonaencomu.cat/processes/ProgramaEleccions23/f/210/proposals/840/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://encomuparticipa.barcelonaencomu.cat/processes/ProgramaEleccions23/f/210/proposals/840/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Reportar contingut inapropiat

Aquest contingut no és apropiat?

Motiu

0 comentaris

Ordenar per:
  • Més antic
    • Més ben valorats
    • Recent
    • Més antic
    • Més discutit

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...

  • Preguntes freqüents
  • Accessibilitat
  • Termes i condicions
  • Descarrega els fitxers de dades obertes
  • Barcelona En Comú a Twitter Twitter
  • Barcelona En Comú a Facebook Facebook
  • Barcelona En Comú a Instagram Instagram
  • Barcelona En Comú a YouTube YouTube
Amb llicència Creative Commons Web creada amb programari lliure
Fet amb <3 per Platoniq - Creativitat i Democràcia
Logo Decidim

Confirmar

D'acord Cancel·lar

Si us plau, inicia sessió

Accedeix amb el teu número de DNI/NIE i la teva contrasenya. Si tens problemes para connectar-te contacta amb cens@bcnencomu.cat

Inicia sessió amb Barcelona En Comú