PROGRAMA 2023
#BarcelonaFutura Participa en la creació de la BarcelonaFutura
Transformació digital i democràtica i drets digitals 👩🏽💻📱⚖
En el context del capitalisme de plataforma i el desenvolupament de les grans tecnològiques a escala global, es presenta la necessitat de pensar i construir nous models de desenvolupament de les tecnologies digitals que posin al centre a les persones i no a les grans coroporacions. Son nombrosos els reptes a afrontar, tan aquells que sorgeixen de la velocitat de desenvolupament i innovació del sector com de les conseqüències climàtiques d'un model de producció de tecnologia que encara s'allunya molt de ser sostenible.
Barcelona ha esdevingut un gran referent global a nivell tecnològic i també és un far al món amb una nova manera de mirar i entendre la tecnologia; posar-la al servei de la gent. Si bé Barcelona s'ha donat a conèixer pels grans esdeveniments tecnològics com el MWC, l'SMCWC o el 22@ i tot el seu teixit innovador i emprenedor, també ho ha estat per una nova manera d'entendre i fer la tecnologia: la ciutat ha esdevingut referència per a les comunitats del software lliure, com Moodle o Drupal, ha acollit nombroses iniciatives pels drets digitals, ha desplegat una xarxa d'equipaments basats en les tecnologies obertes com son els Ateneus de Fabricació, les Antenes Cibernarium o l'Ateneu d'Innovació Digital i Democràtica al Canòdrom que acosten la tecnologia a la gent, i ha estat el bressol de projectes d'impacte internacional com és la plataforma Decidim.
És per això que tot i reconèixer els impactes en el desenvolupament tecnològic, i les dinàmiques globals del sector, que també generen un impacte a la ciutat, especialment a través de les grans plataformes, cal construir nous models per a les polítiques digitals amb una prespectiva democràtica, que posi els drets del conjunt de la societat al centre i que operi amb finalitats del benefici comú i no de la maximització dels beneficis econòmicsd'un sector ja molt enriquit. Per això cal pensar des d'una altra banda: des dels drets i des de la democràcia, les oportunitats que ens ofereix la societat digital i la possibilitat de construir models innovadors, disruptius i sostenibles que dibuxin una nova societat i una nova ciutat més justa, més diversa i més democràtica.
Objectius transversals
- Consolidar la ciutat de Barcelona com a referent gobal de la tecnologia i la innovació digital democràtica al servei de la gent i dels drets en l'ambit digital. Capital global del desenvolupament, dels drets en l'àmbit digital, els drets humans i la innovació, eficiència, transformació (ex: avantatges fiscals empreses que treballen amb privatictat, FLOSS, responsabilitat social, etc...)
- Generar un ecosistema de'empreses i projectes de l'ambit tecnològic amb algun dels principals reptes del segle XXI a l'esfera digital: defensa de la privacitat, cura pel medi ambient, generació de llocs de feina de qualitat,promoció de les tecnologies obertes i lliures i
- Esdevenir un model de transformació digital de les AAPPs apostant per les tecnologies obertes i públiques, la col·laboració interinstitucional, solucions àgils i robustes que permetin orientar una trancisió digital justa.
- Ús i promoció de la AI al servei del bé comú tant en l'àmbit públic com privat
- Consolidar una alternativa a la indústria turística i la ciutat de serveis que siga productiva i respectuosa amb els drets humans
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
0 comentaris
Carregant els comentaris ...
Deixa el teu comentari
Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.
Carregant els comentaris ...